Καλωσήρθατε στην πολιτική μου ιστοσελίδα!

Σύντομη εισαγωγή

Με την παρούσα δήλωση, θα ήθελα να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου για το αξίωμα του Δημάρχου Οινουσσών στις επερχόμενες εκλογές που θα λάβουν χώρο το Μάιο του 2019.

Η απόφασή μου προέκυψε από τη βαθιά μου επιθυμία να θέσω τις δυνάμεις, τις γνώσεις και την εμπειρία μου ώστε να ηγηθώ ενός ανεξάρτητου συνδυασμού που στοχεύει στην ανάπτυξη και ανάδειξη του τόπου μας, καθώς επίσης και από την παρότρυνση και υποστήριξη των συντοπιτών μας. Για τους περισσότερους η πορεία μου, επαγγελματική και προσωπική είναι γνωστή. Αποτελώ γέννημα-θρέμμα του νησιού, συνεχιστής της άξιας πορείας του αείμνηστου πατέρα μου, καπετάνιος σε εγνουσιώτικη ναυτιλιακή εταιρεία με πολύχρονη και επιτυχημένη σταδιοδρομία. Καθώς ο καθένας μας κρίνεται από την συνέπειά του, το επόμενο βήμα μου ως υποψήφιος Δήμαρχος, έχει ως παρακαταθήκη την ενεργό συμμετοχή μου στην τοπική κοινωνία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο Δήμος Οινουσσών χρειάζεται ένα δήμαρχο, που συνδυάζει την ‘εκ των έσω’ γνώση των μηχανισμών του τόπου και των προβλημάτων των κατοίκων. Για το λόγο αυτό, οι άνθρωποι που θα σταθούμε πλάι – πλάι και θα ζητήσουμε την ψήφο σας, θα πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις για την εκπλήρωση των προσδοκιών σας. Θεωρούμε ότι την ανάπτυξη του νησιού μας ήρθε η ώρα να την σχεδιάσουμε οι ίδιοι. Στόχος μας είναι  δημιουργία μίας δημοτικής παράταξης όπου δεν χωράνε κομματικά ή άλλα τέτοιου είδους στεγανά – συμμετέχοντες είμαστε όλοι εμείς που κινούμαστε από αγάπη για τον τόπο μας και από ανιδιοτελή προσφορά για την πρόοδο του Δήμου και των συνδημοτών μας.

Ορισμένοι από τους βασικότερους στόχους μας είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας, ειδικά του νέου και επαγγελματικά δραστήριου πληθυσμού, η άρση της γεωγραφικής και κοινωνικής απομόνωσης, η βελτίωση και αριθμητική αύξηση έργων υποδομής σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική ταυτότητα και πολεοδομική ανάπτυξη.

Καταλήγοντας, συντοπίτες και φίλοι μου, σας καλώ όλους να συμμετάσχουμε ενεργά στο μέλλον του τόπου μας, με απόλυτο το αίσθημα της ευθύνης, ότι αυτή η συλλογική δράση δεν αποτελεί μόνο δημοκρατικό δικαίωμα μας, αλλά ύψιστη υποχρέωσή μας.

Ο Μιχάλης Μαγγανάς γεννήθηκε στις Οινούσσες το 1947, όπου μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε στα σχολεία του νησιού. Αποφοίτησε το 1964 από το Ναυτικό Γυμνάσιο Οινουσσών.  Έκτοτε υπηρέτησε στον στίβο της θάλασσας και το 1982 πλοιάρχευσε. Έως το 1998 εργάστηκε σε εμπορικά πλοία με το αξίωμα του πλοιάρχου και στη συνέχεια στην αιγνουσιώτικη Ναυτιλιακή εταιρεία NSL S.A., ως Διευθυντής Πληρωμάτων και Προμηθειών, όπου υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας. Το 2017  ολοκλήρωσε την επαγγελματική του σταδιοδρομία, ύστερα από 53 έτη.

mixalis-magganas

Η αποστολή μας είναι να παρέχουμε αποτελεσματική ηγεσία, όπως επίσης να θέτουμε προτεραιότητες και στόχους για το νησί μας!

Μιχάλης Μαγγανάς